Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Удружење таксиста у Београду и данас је протестовало због тога што, како кажу, држава не спроводи закон. Улице главног града поново су биле блокиране, а саобраћај се одвијао успорено.

Таксисти су око поднева почели да се окупљају у Блоку 70, Кумодрашкој улици, на паркингу код хале “Александар Николић” (Пионир) и на новом Обреновачком путу.

Протестна вожња и колона такси возила кренула је ка центру града у 13 сати, а протест је, као и до сада, окончан испред зграде Владе Србије.

Саобраћај у граду је био отежан током протестне вожње, а у појединим деловима града и готово потпуно блокиран. Колоне возила на Бранковом и Панчевачком мосту, тргу Славија, Немањиној и Таковској улици.

Око 14 часова полиција је затворила улицу Кнеза Милоша па је саобраћај преусмерен на ауто-пут.

Председник Уговорне привредне такси коморе Бошко Вукојевић најавио је да би блага радикализација могла да почне од среде, а да се “она права” очекује почетком наредне недеље. Протести би од наредне недеље могли да трају од 14 до 17 часова, у доба највећег шпица.

Градска управа се није огласила поводом данашњег протеста, ни усмено ни писмено, иако је Београдска хроника тражила саговорника.

На другој страни у Удружењу Car Go истичу да за њихово пословање већ има заинтересованих таксиста и најављују увођење нове технологије.

У протесту таксиста, који је почео прошлог понедељка, 30. септембра, учествују и Савез ауто-такси удружења Србије, Синдикат такси возача и ауто-превозника “Независност”, “Пинк”, “Лукс”, “Београдски возачи”, “Беонаксис”, “Чукарички плави”, “Жути” и “Беотакси”.

Таксисти протесте организују због тога што, како тврде, држава не спроводи закон против “привредних друштава и удружења која незаконито, посредством апликација, обављају такси превоз”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here