Mesto za reklamu
  1. 01.2019.

У новосадској Синагоги одржана је церемонија отварања нове Омладинске престонице Европе. Ову престижну титулу Нови Сад носиће наредних годину дана и први је град који није из Европске уније а проглашен је Омладинском престоницом Европе. Учесницима догађаја обратили су се Александар Вучић, Председник Србије и Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада.

Град Нови Сад је, након освајања престижне титуле Европске престонице Европе 2021. проглашен је и за Омладинску престоницу Европе.

Та титула додељује се на годину дана, а Нови Сад ју је добио победивши француски Амиенсом, британски Дери Сити и Страбан, Манчестер и италијанску Перуђу.

У наредном периоду главни град Војводине имаће прилику да кроз слојевите програме прикаже свој културни, друштвени политички и економски програм за младе.

Част да Нови Сад буде Омладинска престоница Европе треба да опомене све нас кога морамо да питамо када о будућности размишљамо, рекао је председник Александар Вучић и поручио да су млади ти које треба питати када се о будућности ради.

Обраћајући се на церемонији отварања Омладинске престонице Европе Нови Сад 2019. он је рекао да ничим није заслужио част да овде учествује, али да није сметао већ да је настојао да што више помогне.

“Имаће Нови Сад више него икад нове фасаде, уложићемо новац у нове путеве, довешћемо нове фабрике, али оно што сам вечерас видео то је нова енергија, нова нада коју ова деца доносе свима нама. Кад то видите онда за будућност не бринете”, поручио је Вучић.

Председник Србије је рекао да ништа, па ни политика не може да лежи на речима, паролама и маркетингу, већ на пројектима, плановима и огромном раду.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић истакао је да је Опенс – Нови Сад омладинска престоница Европе 2019. наш систем за будућност, који ће младима вратити место које им припада у друштву и додао да је то прилика која се не сме пропустити и прокоцкати, ни по коју цену.

Нови Сад и Србија ће у наредних 365 дана показати целом свету како изгледа друштво у коме млади нису статисти, додао је Вучевић.

Током ових 365 дана Нови Сад има прилику да се посвети младима више него претходних година.  У том циљу биће организовано више од 200 активности у које ће бити укључено 500. 000 младих из целе Европе. Активности ће бити у Новом Саду, на територији целе Србије, Европе, а неколико програма и у САД и у Азији, најавили су организатори.

План је и да се изгради Омладински центар на 2.000 квадрата.

„Српска стварност“ / РТВ, Агенције/

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here