Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Против припадника Војске Црне Горе који буду присуствовали литијама биће покренут дисциплински поступак и биће удаљени из службе, пишу „Вечерње новости“.

Припадници Војске Црне Горе би, поред тога, требало да утичу и на чланове својих породица и да их одврате од присуства на протестима против Закона о слободи вероисповести.

То је, према наводима „Новости“, само део наређења које је на састанку свог колегијума, 6. фебруара, издао начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Драгутин Дакић.

Главна тема тог састанка биле су литије којима народ исказује свој отпор према спорном закону, а Дакић је, како се наводи у тексту „Новости“, обавестио своје сараднике да је од обавештајних служби Министарства одбране и Војске Црне Горе добио информације да поједини војници и официри присуствују протестима, те да обавештајци интензивно раде на прикупљању података о томе ко су они.

Дакић је, како наводе Новости, поручио да су, иако „наводно верски“ протести усмерени против уставног поретка и суверености Црне Горе, те да из тих разлога припадницима Војске није место на њима.

Он је наредио и да команданти и руководиоци одрже састанке са потчињенима у својим јединицама и да им скрену пажњу да „место и улога припадника Војске није да руше уставни поредак, већ да бране интересе суверене Црне Горе“.

Оваква одлука из врха Генералштаба узнемирила је, како „Новости“ сазнају, припаднике Војске Црне Горе, посебно оне који редовно, четвртком и недељом, учешћем на литијама изражавају свој став против закона.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here