Mesto za reklamu
  1. 0 07. 2022.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин данас је у Мраковици, као изасланик председника Републике Србије Александра Вучића, присуствовао обележавању 80-годишњице почетка битке на Kозари.

Вулин је истакао да не постоји ниједна генерација Срба која није доживела своју Kозару и страхоте мучења и убијања, те да су кроз историју Срби убијани само зато што су Срби.

Да је правде, да је истине, данас бисмо о Kозари говорили као страшном, великом, нечовечном страдању, као нечему што се десило једном и никад више, али Kозара се десила и пре и после Kозаре и нема генерација у историји српског народа који није доживео Kозару, поручио је министар.

Он је указао на то да Европу не боле српске сузе и патња и да у прилог томе говори и чињеница да нико од страних званичника није дошао нити у Братунац, нити на Kозару да се поклони српским жртвама и затражи опрост у име својих предака.

Министар је поручио да Србија никоме не прети и да ће учинити све за мир и за слободу.

Вулин, српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик, представници СУБНОР-а Србије и Српске и друге високе званице положили су венце на споменик Револуцији који сведочи о великом страдању Срба на Kозари од стране усташа и немачких фашиста током Другог светског рата.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here