Mesto za reklamu
  1. 07. 2020.

Лидер покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је да тај покрет остаје веран “Споразуму са народом” и сарадњи унутар опозиције у заједничком подухвату политичких промена.

“Бићемо ту за све видове протеста против недемократске власти и заједничке борбе за слободне и поштене изборе, поштовање уставности и законитости, слободу медија… У том смислу, удруживање српске опозиције видимо као једини начин за смену криминалног режима на власти, јер нико од нас самостално то не може да изведе”, рекао је Обрадовић у интервјуу за портал Srbin.Info , саопштио је покрет Двери.

Он је рекао да сматра да то није довољно и најавио да ће на следећој седници Председништва предложити један нови искорак за Двери.

“Ми треба на неки начин да се осамосталимо од других у удруженој опозицији у промоцији свог политичког програма, јер је јединствен и разликује се од других”, рекао је Обрадовић.

Он је навео да се Двери разликују по својим политичким идејама и од власти и од опозиције и мисли да треба да делују много самосталније у будућности.

“То ни на који начин не доводи у питање нашу сарадњу у опозицији нити међусобну толеранцију и уважавање другачијег мишљења, већ значи нашу обавезу да грађанима понудимо идеолошку и програмску алтернативу у односу на актуелну власт”, рекао је Обрадовић.

Он је рекао да оно око чега се слажу у опозицији то треба заједно и да спроводе, а на првом месту је то сарадња око смене актуелне власти.

“То, међутим, није довољно. Ми већ сада морамо да покажемо на нашем примеру како ће изгледати будући политички систем у коме ће владати слобода говора и парламентарна култура дебате, са уважавањем другачијег мишљења и без прогона неистомишљеника”, рекао је Обрадовић.

Он сматра да “данашња српска опозиција треба да буде вежбаоница за Србију после Вучића”.

Обрадовић је оценио да је набавка вакцина против Цовид 19 из иностранства прворазредно питање здравствене безбедности нације и о томе не може да одлучује једна власт за коју постоји веома озбиљна и оправдана сумња у вези са криминализацијом економије, друштва, судова и законодавне власти и у којој се њени најистакнутији чланови баве шверцом оружја, дроге, људи или проневерама у јавним набавкама попут куповине респиратора, маски и друге заштитне опреме.

“Грађани Србије не смеју бити покусни кунићи светских фармацеутских експериментатора, лобиста и екстрапрофитера, нити ико сме бити присиљаван на вакцинацију или кажњаван у случају да је одбија на своју одговорност”, рекао је Обрадовић.

Он је рекао да због лоших ранијих искустава у вези набавке вакцина из иностранства Двери траже укључивање јавности, широку јавну расправу у вези са овим и додатну супервизију евентуалних одлука и процедура.

“Не видим како се може више било шта веровати Вучићу, Лончару и Кону? Уосталом, ово није тема за политичаре, већ тражимо да чујемо глас струке мимо компромитованог Кризног штаба”, рекао је Обрадовић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here