Mesto za reklamu
  1. 05. 2020.

За улазак у Србију биће неопходан негативан тест на корону, не старији од три дана.

Грађани који буду путовали у иностранство у земље које инсистирају на здравствном пасошу, моћи ће у Србији да ураде тест на вирус корона који ће коштати око 6.000 динара, каже пулмолог и члан Кризног штаба Бранимир Несторовић.

Он је рекао да ће у Србији због путовања грађани моћи да ураде тест на вирус корона на свој захтев и да ће се то радити у лабораторији у Клиничком центру Србије.

Такође, за све оне који долазе у Србију, како је рекао, биће потребан негативан тест на корону, не старији од три дана. Они који га немају мораће у изолацију 14 дана.

На Кризном штабу, како је рекао , било је данас полемике како ће се затварати привремене болнице.

“У понедељак ће се сигурно затворити Сајам. Такође, од понедељка ће се затварати једна по једна ковид болница. Осим Земунске болнице која има мало већи број пацијената, све остале су пале на стотинак пацијената и сви су лакши пацијенти. Сваки дан се тестирају и људи одлазе кући”, навео је он.

Говорећи о фестивалима, као што су Гуча и Еxит, Несторовић је рекаоа да нема разлога да се не одрже и да је ођављивање епидемије више “правни проблем”, јер су потребна два инкубациона периода без иједног новог пацијента да се епидемија одјави, а то је 28 дана.

“То је предуго, не можемо да чекамо толико. Моје мишљење је да треба да се састане Комисија за заразне болести и када будемо имали један, два случаја дневно да се епидемија ођави”, рекао је он за ТВ Б92.

Додаје да не може да се заустави живот због пар пацијената, јер је очигледно да је вирус јако слаб.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here