Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

У Београду је одржана седница Савета за националну безбедност, коју је председник Србије Александар Вучић сазвао због упада РОСУ на север КиМ и хапшења Срба, припадника косовске полиције.

Како је речено Танјугу, председник Вучић је упозорио ЕУ да ће Србија реаговати уколико се РОСУ не повуче са севера Косова.

Поводом најновијих дешавања на Косову и Метохији Игор Бечић, председник Одбора за контролу служби безбедности каже да је ужаснут и револтиран толиком количином насиља које тзв. власти на Косову и Метохији испољавају према грађанима српске националности.

“Ово је још једна у низу акција која је усмерена на застрашивање и протеривање Срба са Косова и Метохије, коју Албанци са Косова и Метохије спроводе уз благослов својих ментора”, истиче Бечић.

“Оправдавање бруталних напада на Србе изговором да је то борба против корупције, када долази од ратних злочинаца звучи апсурдно”, наводи Бечић.

Да ли је ико у стању да поверује да се осведочени терористи и криминалци Тачи и Харадинај боре против криминала? Ово што се данас дешава на Косову и Метохији је пример типичног насиља над Србима, са циљем њиховог протеривања, и ништа друго.

Ми смо већ више пута указивали да је безбедност Срба на Косову и Метохији озбиљно угрожена и заиста је сада крајње време да међународна заједница реагује и заустави насиље над Србима на Косову и Метохији, крајње је време и да се та иста међународна заједница коначно суочи са последицама свог деловања на овим просторима и својим грешкама из прошлости.

“Овај тренутак показује колико је важно јединство у подршци председнику Вучићу да заштити Србе у нашој јужној покрајини”, истиче Бечић.

„Српска стварност“  / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here