Mesto za reklamu
  1. 03. 2019.

Трећа по реду шетња “1 од 5 милиона” одржана је вечерас у  Косовској Митровици. Овога пута у шетњи су учествовали и политчари, посланик Славиша Ристић и представник Покрета “Отаџбина” Марко Јакшић, као и поједини чланови Српског националног форума.

Стотинак грађана Косовске Митровице и других средина на Косову шетали су од главног трга до просторија покрета “Отаџбина” које су спаљене, а потом наставили до седишта СДП-а где је убијен Оливер Ивановић.

Током шетњи су се чули повици: “Косово је срце Србије”, али и други са увредљивим порукама председнику Србије Александру Вучићу.

У једном тренутку окупљенима је пришао непознати младић у зеленој јакни који је покушао да узме транспарент организаторима протеста. Он је такође узвикивао погрдне поруке.

Окупљенима се обратио Марко Јакшић старији испред просторија Покрета “Отаџбина”. Он је оптужио Вучића за спаљивање просторија, али и за покушаје да “да Косово”. Поручио је и да Срби са Косова неће дозволити да дође до разграничења.

Након старијег, окупљенима се обратио и млађи Марко Јакшић, организатор протеста. Он се захвалио окупљенима што су и вечерас дошли, а председнику Србије Александру Вучићићу и директору Канцеларије за КиМ Марку Јакшићу је поручио да ће бити криви уколико се некоме од окупљених нешто догоди или остане без посла. Учесници протеста су затражили да се пронађу убице лидера СДП-а Оливера Ивановића. Испред седишта његове странке, на месту где је убијен су запалили свеће.

И ово окупљање у Митровици су надгледали припадници Косовске полиције.

 „Српска стварност“ / Радио К и М /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here