Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Панорамска гондола између Златибора и Торника пуштена је у пробни рад, а прве путнике примиће од октобра. Од најдуже панорамске жичаре на свету, очекује се да буде важан део златиборске понуде – јавља РТС.

Прве кабине гондоле кренуле су изнад Рибничког језера. Од центра Златибора до врха Торника, девет километара, гондолом ће се стизати за 25 минута, што отвара нове туристичке видике и планове.

“Ја сам сигуран да ће привући нове инвеститоре и сигурно ће Златибор у наредномпериоду постати светла тачка на мапи европског туризма а зашто не и светског,” процењује Владимир Живановић директор ТО “Златибор”.

Идеја о градњи деценијама траје, градња је почела пре пет година, а обележиле су је честе несугласице чајетинске општине и ресорног министарства.

“Како настају велики пројекти, а о гондоли је за ових десет година све испричано, свашта смо прошли, кроз одређене препреке, никада нисмо падали него смо увек сваку препреку прескочили и ишли даље”, истиче председник општине Чајетине Милан Стаматовић.

Крај Рибничког језера, где је међустаница и техничко срце гондоле, на 200 хектара се планира градња новог Златибора.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here