Mesto za reklamu
  1. 09. 2020.

Од поноћи до 14 часова за здравствени надзор пријавило се још око 2.500 грађана, који су се вратили из иностранства. То значи да се до сада за надзор пријавило укупно око 7.000 људи. Они су се пријавили на сајту E-zdravlje.gov.rs преноси Б92

Епидемиолог и члан кризног штаба Предраг Кон претходно је рекао да се јуче за надзор пријавио око 4.500 људи.

Кон је оценио да уведени систем надзора због пандемије коронавируса на границама Србије одлично функционише и да је већ дао одређене резултате.

“Највећи ризик долази од оних који се са одмора враћају у Србију. Разлика је у томе што више није на њима да ли ће сами да се јаве у ковид амбуланту, већ ће то морати да ураде по закону уколико осете здравствене потешкоће”, истакао је Кон.

Кон је додао да они који не могу да се пријаве електронски треба да оду код свог изабраног лекара и да се на тај начин се пријаве.

Кон је изјавио да је на једном испиту било 110 студената и да је вероватно на том месту дошло до заражавања коронавирусом.

“Поред весеља, средње школе, које похађа око 300.000 ученика, су проблем за ширење корона вируса. Млађа деца се уздржавају, старија слабије”, истакао је Кон.

Он је рекао да је реално очекивати да ће нових мера бити када захладни, зависно од тога где ће и да ли ће број новооболелих расти.

“Ми немамо дефинисано шта ће бити ако дође до експлозије весеља и слава. Молимо људе да схвате да улазимо у сезону када је то опасно”, нагласио је Кон.

Он је указао да је у октобру врло битно, нарочито за здравствене раднике, да буду свесни да ће можда опет бити у ковид болницама и да се уради све што је могуће да се јул не понови.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here