Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић данас је изразила захвалност свим члановима Владе на свему што су заједнички урадили у досадашњем мандату.

Хвала на енергији и поверењу свим министрима. Иако мандат није био ни мало лак у сваком смислу, знам да је свако од вас у свом домену и на свој начин, дао све од себе. Уверена сам да је у сваком сегменту привредног, друштвеног и економског живота у Републици Србији, сваки грађанин видео неки резултат свега оног што смо урадили од 2017. године. Успели смо да радимо, пре свега, као тим, истакла је премијерка на данашњој седници.

Влада је усвојила одлуку да се у школској 2020/2021. години настави реализација пројекта „Свет у Србији“, који представља значајан допринос међународној сарадњи у области образовања.

За реализацију овог пројекта у 2021. години обезбеђена су средства у износу од 262.750.000 динара. Министарство просвете, науке и технолошког развоја одобрило је још 200 нових стипендија у оквиру поменутог пројекта.

На данашњој седници дата је сагласност за наставак реализације пројекта „Србија за Србе из региона“ у школској 2020/2021. години у оквиру којег је одобрено нових 80 стипендија српским заједницама у Словенији, Хрватској, Босни и Херцеговини, Црној Гори, Северној Македонији, Румунији, Албанији и Мађарској. За реализацију овог пројекта у 2021. години обезбеђена су средства у износу од 73.900.000 динара.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here