Mesto za reklamu

18.08. 2019.

Нови ауто-пут је на понос целе Србије и све што се гради има за циљ спајање српског народа, рекао је председник Александар Вучић по доласку на наплатну рампу Обреновац на ауто-путу “Милош велики” који ће вечерас бити пуштен у саобраћај.

Председник Вучић стигао је до Мислођина, одакле ће кренути у обилазак новог ауто-пута. У кратком обраћању медијима захвалио се кинеском председнику Си Ђинпингу и пријатељском кинеском народу. “Ово је на понос наше земље”, истакао је председник и најавио да ће деоница ауто-пута од Сурчина до Обреновца бити отворена 18. децембра.

Вучић је, обилазећи нови аутопут “Милош Велики”, новинарима казао да ће вечерас у говору поводом пуштања у саобраћаја тог ауто-пута обелоданити трасу и друге детаље новог пројекта – аутопута који ће носити име “Вожд Карађорђе”.

Према његовим речима, то ће бити Шумадијски аутопут који ће повезати северну и централну Шумадију.

Истакао је да ће тај аутопут бити од великог значаја за тај део наше земље.

Нови ауто-пут је на понос целе Србије и све што се гради има за циљ спајање српског народа, рекао је Вучић по доласку на наплатну рампу Обреновац на ауто-путу “Милош велики” које ће вечерас бити пуштен у саобраћај. Симболично, на наплатној рампи, председнику Србије је уручен сувенир, односно прва наплатна картица са бројем 001.

Он је изразио задовољство што су на отварање аутопута “Милош велики” допутовали српски члан Председништва БиХ Милорад Додик и представник српског народа у Црној Гори Андрија Мандић. “Ово што радимо, радимо да бисмо се спојили са браћом у Црној Гори. Веома је важно ово што смо радили и то је за понос целе земље”, казао је Вучић.

Казао је да је више пута хеликоптером обилазио аутопут док се градио.

Оценио је да ћемо наредна четири месеца имати чеп на Остружници и у Баричу, али да ће се, након 18. децембра, пре Светог Николе, отворити пут до Сурчина.

Указао је да је видео петљу која се гради и да ћемо на том путу имати и један најлепши и најмонументалнији мост преко Саве и Колубаре. “Имаћете тада суштински аутопут Београд – Чачак”, рекао је Вучић на наплатној рампи Обреновац, која је прва тачка обиласка аутопута “Милош Велики” на деоници од Обреновца до Љига која ће вечерас свечано бити пуштена у саобраћај.

Председника су ту дочекали министар финансија Синиша Мали, министарка грађевинарства Зорана Михајловић, српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, градоначелник Београда Зоран Радојичић, председник општине Обреновац Мирослав Чучковић, као и кинеска амбасадорка Чен Бо и представници кинеске компаније ЦРБЦ која је учествовала у изградњи.

Велики број медијских екипа заједно са председником, у отвореним аутобусима, по први пут ће обићи деоницу аутопута “Милош Велики” дугог 62,7 километара.

Како је најављено, председник ће се зауставити на неколико тачака, а прва је искључење за Уб где ће разговарати с радницима и представницима компанија које су градиле ту деоницу, као и с ловцима и риболовцима из Фазанерије Уб.

На петљи Лајковац – Ваљево, Вучић ће присуствовати представљању туристичког потенцијала који се отвара новим аутопутем и разговараће са радницима и представницима компанија које су градиле ту деоницу.

На тој локацији, према најавама, требало би да се обрати српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

Како је најављено, код тунела Бранчић, Вучић ће обићи Оперативни центар за управљање саобраћајем и присуствовати презентацији и дегустацији националних јела и пића са подручја повезаних аутопутем “Милош Велики”, након чега ће дати изјаве за медије.

Код петље Љиг, председник Србије обратиће се грађанима и том приликом означити почетак пуштања у саобраћај аутопута “Милош Велики”.

Тај део аутопута “Милош Велики” од изузетне је важности, јер ће растеретити саобраћај на Ибарској магистрали, а значајно ће приближити Западну Србију и Београд, пошто ће се од Обреновца до Чачка стизати за сат времена.

Траса аутопута Е-763 представља крак Трансевропске магистрале која повезује њен основни правац од Гдањска до Атине и Истанбула са Јадранским морем и луком Бар.

Нови аутопут од Обреновца до Љига дужине је 62,7 километара, а чине га деонице: Обреновац-Уб дужине 26,23 километара, Уб – Лајковац дужине 12,5 километара, где се због лошег квалитета приликом изградње део у укупној дужини од 2,5 км морао санирати, и Лајковац-Љиг дужине 23,98 километара.

Тако ће с деоницом Љиг-Прељина, која је већ у саобраћају, у саобраћајној функцији бити 103,06 км Аутопута Е-763 Београд – Јужни Јадран.

Деоница Обреновац-Љиг је пројектована за брзине од 130км/х, ширине је 28,4 метра с брзом, средњом и зауставном траком и чине је 42 моста и надвожњака, где је најдужи мост дугачак преко 580 метара, а на њој је безбедности ради и око 200 километара одбојне ограде.

Српска стварност“ / РТС, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here