Mesto za reklamu

30.10.2019.

Званични резултати ванредних парламентарних избора на Косову нису још саопштени, две водеће странке Покрет „Самоопредељење“ и ДСК још се нису договориле о кључним местима у будућој влади, а медији тврде да се припрема коалициони споразум и да ће Иса Мустафа постати нови председник Косова.

Према писању „Метро газете“, а раније данас и „Газете експрес“, Мустафа тражи да несметано буде изабран за председника тзв. Косова 2021. године, те да је то део споразума ДСК о владајућој коалицији са „Самоопредељењем“.

Подсећа се и да је Мустафа недавно, у изјави за „Кљан Косова“, рекао да жели да буде председник и да том функцијом закључи своју политичку каријеру.

Представници Покрета „Самоопредељење“ нису ни потврдили ни демантовали ту информацију и кажу да би на то могао да одговори само Аљбин Курти. Секретар тог покрета Беснић Бесљими је рекао да је Курти једина овлашћена особа за доношење одлуке у вези са коалиционим споразумом.

Да би коалициони споразум био функционалан, морају се разјаснити све позиције. Ако сада не разјаснимо положај председника, најављујемо кризу 2021. године. Иса Мустафа испуњава све услове да буде председник Косова – пише косовска штампа.

Та позиција, према коалиционом споразуму, требало би да припадне ДСК, јер су, како се наводи, одустали од става да Вјоса Османи буде премијерка нове владе.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here