Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Јучерашње мерење је на 3.766 тестираних показало да је било 242 позитивних и то је у многим медијима констатовано да је то успех,  да је малтене још само толико заражених, који ће ускоро нестати. Нажалост, проценат заражености је остао висок и износио је 6,42% и вишеструко је већи од процента који се сматра толерантним, а то је број који је испод 1% од кога смо још далеко. 

Наставља се регистровање броја заражених чији број је и даље забрињавајући. И јуче је регистрована једна преминула  и још 10 најтежих пацијената који дишу уз помоћ вештачких плућа.  Ако овоме додамо да су у неким земљама регистровани нови сојеви вируса, а неки су и бржи и опаснији од нашег доминантног вируса, онда је раумљиво да неке од тих земаља већ најављују обнављање мера заштите.

Код нас је створен привид да је вирус одавно прошао и да смо прегрмели највеће проблеме, а сада су актуелни неки нови на које такође не можемо да утичемо.

Озбиљни епидемиолози, чије поруке стално понављамо, указују да треба избегавати ситуације у којима смо носили маске и примењивали друге мере заштите, да ако желимо да заштитимо себе ближње и друге то треба и да ље да имамо на уму. Једноставно речено – Чувајте се, вирус је и даље са нама.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here