Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор расписао је изборе за посланике у Скупштини АП Војводине за недељу, 26. април.

Иштван Пастор је, након расписивања избора, позвао грађане да изађу на биралишта, као и све актере на борбу аргументима.

“Позивам грађане да 26. априла искористе своје грађанско право и дају глас по својој жељи. Ви сте једини који имате право да одлучите ко ће вас у наредном периоду представљати у покрајинском парламенту”, рекао је Пастор.

Пастор је странке, коалиције и групе грађана, које ће учествовати у изборној трци, позвао да воде културну изборну кампању на основу програма и пројеката.

“Скупштина АП Војводине је парламент у којем се негује висок ниво културе у опхођењу, међусобно уважавање и поштовање. Сви заједно смо изградили респектабилну институцију, то је учинак свих 120 посланика. Из тог разлога позивам све на коректну и културну изборну кампању, на борбу аргументима и програмима”, рекао је Пастор.

С обзиром на то да се, у складу са наведеном одлуком, покрајински избори одржавају по пропорционалном изборном систему, односно у Аутономној покрајини Војводине као једној изборној јединици, посланици се бирају на основу листа политичких странака, коалиције политичких странака или коалиције политичке странке и групе грађана или групе грађана.

Председник Александар Вучић раније је најавио да ће парламентарне изборе расписати 4. марта.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here