Mesto za reklamu
  1. 04. 2019.

У оквиру обиласка српских светиња на Косову и Метохији, патријарх Српске православне цркве Иринеј обишао је данас и манастир Грачаницу, где су га дочекали верници, епископ рашко-призренски и косовско-метохијски Теодосије са свештенством манастира.

У обраћању окупљеним верницима у манастиру Грачаница, патријарх Иринеј је поручио да ће српског народа на овим просторима бити све  док буде било вере у Бога.

“Посетили смо и поклонили се многим нашим светињама, сусрели се са остатком, хвала Богу, не мали у овим крајевима, са нашим српским народом. Данас смо у овој великој светињи, поносу наше историје и наше цркве, која је окупљала наш народ од како постоји, била нада и узданица српског народа, преко које се изливала благодат и милост Божија и коју је народ посећивао и молио се за своју породицу, себе

и свој народ. Наш народ се увек окупљао око светиња, јер су ови свети предели увек били под великим искушењима као и наши преци, који су били нападани, гоњени, страдали, али Богу хвала, ево нас и данас

овде и остаћемо све дотле док будемо са овим светињама. Ми смо са нашим прецима градили ове светиње да нас чувају, да нас храбре, уливају нам наду, призивају нас Господу нашем и чине да се Богу приближимо, а када се њему приближимо, онда смо ближи и једни другима. Зато наша црква апелује да смо увек са Господом и светињама нашим, јер су они најбољи водитељи ка животу у царству небеском”.

Патријарх српски Иринеј је позвао на слогу и јединство и пожелео верницима да истрају и опстану на овим просторима.

„Српска стварност“ / РТВ Грачаница /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here