Mesto za reklamu
  1. 03 2021.

Поглавар СПЦ патријарх српски Порфирије поручио је у Пећкој Патријаршији да ће одговор на паљење, рушење и пљачкање имовине Срба и Српске православне цркве на Косову и Метохији бити молитва за рушиоце да то више не раде јер се, како је рекао, “ми у храмовима молимо за њих, њихове ближње и њихову децу”.

Патријарх Порфирије указао је да ових дана пљачкају и обесвећују наше храмове и упитао шта једино може бити одговор на то.

“Богу ћемо се молити да подари снагу онима који су остали на Косову и Метохији да истрају у останку и да у миру граде свој живот. Молићемо се, исто тако, да рушиоци престану да руше, палиоци да престану да пале, пљачкаши престану да пљачкају, јер се ми у тим храмовима молимо и за њих и за њихове ближење, за њихову децу”, рекао је патријарх Порфирије.

Патријарх је позвао на молитву за мир међу свим људима који живе на Косову и Метохији без обзира на њихову веру и нацију, саопштила је СПЦ.

Претходно, патријарх је у манастиру Пећке Патријаршије служио помен својим светим претходницима архиепископима и патријарсима српским и пострадалима у мартовском погрому 2004. године.

“Данас смо се, у овој светој Ставропигијалној лаври српских патријараха, где почивају моји свети претходници, архиепископи и патријарси српски, сведоци не само постојања него и покровитељи и ствараоци највише европске културе којом смо оплеменили косовско-метохијску земљу, помолили за душе наше браће и наших сестара пострадалих у мартовском погрому пре 17 година”, навео је патријарх.

Сетили смо се, рекао је, и страдања од пре 40 година, када је исто у марту месецу спаљен конак овог манастира.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here