Mesto za reklamu
  1. 01. 2021.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић поручио је данас да је неопходно да се ЕУ јасно и недвосмислено одреди према најновијим претњама из Приштине о стварању „велике Албаније“ уколико Србија не призна такозвано “Косово”.

“Никада Београд није нити ће наседати на било чије претње и провокације које долазе из Приштине, нити ћемо по истој матрици одговарати.

Нервозу показују они којима се избори ближе, па би преко имена председника Србије Александра Вучића и на антисрпској реторици да покушају да подигну свој политички рејтинг.

Најновије претње о стварању „велике Албаније“, уколико Србија не призна такозвано Косово, на трагу су оних јалових Харадинајевих надања да ће нас таксама од 100 одсто натерати на признање.

Одолели смо тада, одолећемо и свим будућим претњама и уценама, јер нам је мир на првом месту.

Познато је, пак, да још од времена Призренске лиге постоји идеја о стварању такозване “велике Албаније”, тако да нема потребе да се било ко у Приштини прави и правда да је на ову идеју дошао због наводне пасивности Брисела.

Зато ни Брисел, ни Вашингтон, ни други центри моћи не смеју остати неми на овакво звецкање оружјем и претње о стварању једне вештачке и етнички очишћене творевине, опасне по мир и стабилност на читавом Балкану.

Свако одсуство реакције на овако опасне намере, може се схватити и као прећутно слагање. Због тога је неопходно да се ЕУ према оваквим иступима из Приштине јасно и недвосмислено одреди.

Ми се ничијих претњи не бојимо и увек ћемо знати како да на најбољи начин заштитимо интересе свог народа. Међутим, колико год се неко у Приштини трудио да нас натера на непромишљену реакцију, наш одговор ће увек бити у духу очувања мира и стабилности”, указује Петар  Петковић, директор Канцеларије Владе Србије за К и М.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here