Mesto za reklamu
  1. 04. 2021.

Нови циклус у политичким односима са Београдом, уместо порукама о дијалогу и заједничком решавању проблема, Вјоса Османи наставила је кампањом мржње и непријатељства према Београду, наводи се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића.

Петковић је рекао да од две изјаве које је за мање од 24 сата госпођа Османи дала са нове позиције у оквиру Привремених институција самоуправе, обе су биле уперене према Београду и обојене отвореним анимозитетом према српским народу.

“То веома јасно говори да ће приоритети нове власти у Приштини, уместо дијалога и трагања за компромисом бити огољена мржња према Србима”, навео је Петковић.

Према његовим речима, у томе, нажалост, није усамљена јер запаљиву антисрпску реторику наставља да подгрева и њен политички ментор Аљбин Курти.

“Уместо тога, Османи и Курти треба да смогну снаге да превазиђу антисрпску опсесију и окрену се дијалогу, компромису, разговору, заједничком трагању за решењем и испуњавању међународно признатих обавеза”, навео је директор канцеларије за КиМ.

Петковић истиче да је Београд на том путу пуних осам година и упркос свим опструкцијама Приштине, уценама и претњама, истрајава у напорима да осигура стабилну будућност и мир за све народе на овим просторима.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here