Mesto za reklamu
  1. 06. 2021.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић изјавио је данас да је Србија спремна да истражи све злочине, било да су они стварни или измишљени, при чему смо исказали јасну спремност да дозволимо истраживање сваког локалитета за који постоји сумња да би се на њему могли наћи нечији посмртни остаци.

„Курти би, уместо што свим снагама ради на шовинистичком концепту проглашавања Срба и Србије за злочинце, требало да своје сународнике почне да упознаје са злочиначком природом терористичке УЧК, чије су жртве били, не само Срби, већ и многи Албанци.

Курти је уосталом био један од идеолога те машинерије зла, која је убијала, киднаповала и касапила људе да би трговала њиховим органима, и последњи је који има право да било кога оптужује за геноцид.

Србија је доследно спремна да истражи све злочине, било да су они стварни или измишљени, и исказали смо јасну спремност да дозволимо истраживање сваког локалитета за који постоји сумња да би се на њему могли наћи нечији посмртни остаци.

Али Приштина не жели да манифестује исту врсту отворености, јер Курти је свестан да би његова идеолошко-пропагандна прича о  такозваном геноциду над Албанцима пала у воду суочена са стварношћу и истином о правој природи УЧК.

Куртијев лажни хуманизам резервисан је само за његову идеолошку сабраћу, чак не ни за све Албанце, јер многи од њих су били жртве злочиначке машинерије УЧК, а свакако се не односи на 350 посмртних остатака у мртвачници у Приштини, чију идентификацију Курти не дозвољава, управо да би заташкао истину о мрачној страни његове сепаратистичке идеологије.

Политичари у Приштини ће имати морално право да говоре о злочинима тек онда када буду спремни да признају да су сами покренули спиралу злочина која је резултирала свим ратним страхотама и егзодусом четврт милиона Срба и других неалбанаца са Космета.

И нека Курти не мисли да ће Београд и српски народ ћутати пред његовим безочним лажима о такозваном геноциду над Албанцима, јер ми смо за суочавање са истином о страдањима људи свих националности на Космету и морално и на сваки други начин спремнији од њега и његове идеолошке браће“, наводи се у изјави Петковића.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here