Mesto za reklamu
  1. 10. 2021.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић изјавио је данас да је убедљива победа Српске листе на локалним изборима на Космету показала колико је важно да српски народ буде јединствен, колико верује Србији и њеном председнику, али и какав је наш однос према Бриселском споразуму, односно формирању ЗСО.

Петковић је на конференцији за новинаре поручио да како је ова победа Српске листе била убедљива и снажна, нека сви знају да ће такав бити и одговор српског народа и Српске листе ако се не формира Заједница српских општина (ЗСО).

Уколико се у новембру то питање не покрене, уследиће снажан и убедљив одговор. Срби ће изаћи из својих институција на северу покрајине, рекао је директор Канцеларије.

Он је истакао да је излазност у српским срединама била већа него пре четири године, што показује да српски народ верује Србији и њеном председнику, и додао да је победа и остварена захваљујући пуној подршци Александра Вучића српском народу и Српској листи.

Петковић је додао и да би резултате избора требало да анализирају у међународној заједници, посебно они који су подржавали премијера привремених институција Аљбина Куртија у, како је рекао, акцији терора над Србима на северу и говорили како је то била сјајна и дивна акција.

Нека добро размисле они који су подржавали акцију Аљбина Куртија, јер не само да је српски народ изашао и подржао Српску листу, већ су и Албанци казнили Куртија због његове сулуде политике коју је водио, навео је директор Канцеларије.

Петковић је, говорећи о резултатима избора, навео да је излазност у свим српским срединама, односно у десет општина, била знатно већа него пре четири године, али и фебруарских избора.

Та излазност, како је рекао, била је чак 30 одсто већа, посебно у Косовској Митровици, Звечану и Лепосавићу, где су победили кандидати Српске листе.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here