Mesto za reklamu
  1. 09. 2020.

Лидер „За будућност Црне Горе“ проф. др Здравко Кривокапић, лидер коалиције „Мир је наша нација“ мр Алекса Бечић и лидер коалиције „Црно на бијело“ др Дритан Абазовић закључили су споразум о будућој влади Црне Горе који се састоји од седам кључних тачака.

Кривокапић је изјавио да је данашње потписивање споразума знак да смо кренули путем који неће бити промијењен као што спинују поједина средства информисања.

Коалиције „За будућност Црне Горе“, „Мир је наша нација“ и „Црно на бијело“ закључују споразум и обавезују се:

  1. Да ће нова демократска власт у ЦГ одговорно спроводити све међународно преузете обавезе, јачати и унапређивати сарадњу са НАТО савезом и ЕУ;
  2. Да ће извршити потпуну деполитизацију кључних институција ради обезбјеђења борбе против криминала и корупције;
  3. Поштовати Устав и неће покретати поступке са циљем промјене заставе, грба и химне;
  4. Неће покренути поступак за повлачење признања независности Косова;
  5. Неће спроводити реваншизам;
  6. Све законе доносити у складу са европским стандардима;
  7. Омогућити учешће у власти мањинским партијама.

Кривокапић је на конференцији рекао да је споразум јасан и да говори о неопходним ставовима који узбуркавају међународну јавност — да ли ће Црна Гора кренути новим курсом. 

Бићете пријатно изненађени персоналним решењима нове владе, рекао је лидер коалиције „Црно на бијело“ Дритан Абазовић на конференцији после потписивања споразума о принципима нове владе. 

„Мислим да ћете сви бити пријатно изненађени персоналним решењима нове владе. Нова влада биће све супротно од ДПС-а“, нагласио је Абазовић и додао да су претходник дана лидери све три коалиције били у контакту са представницима међународне заједнице.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here