Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић позвала је све учеснике у изборном процесу, укључујући и медије, да током изборне кампање поштују законе и одредбе Устава Србије и да покажу толеранцију према политичким неистомишљеницима.

Јанковићева је нагласила важност поштовања Закона о забрани дискриминације који забрањује говор мржње, изазивање националне, верске и сваке друге нетрпељивости, али и увредљиво, узнемиравајуће и понижавајуће поступање, као и ширење стереотипа и предрасуда према било којој друштвеној групи, саопштио је кабинет поверенице.

Она је подсетила да су забрана дискриминације и тежња ка суштинској равноправности камен темељац свих демократских држава, и да изборне кампање представљају кључни испит на којем се тестира стварна посвећеност тим вредностима.

Повереница за заштиту равноправности је истакла да су једнако поступање и равноправност општи минимални стандарди понашања и додала да се њихово кршење не може оправдавати као изражавање личног мишљења или као брига за људска права, додаје се у саопштењу.

Јанковићева је навела да се политичке странке, кандидати, медији и новинари морају у својим програмима, кампањама и извештавању уздржавати од употребе дискриминаторног језика, говора мржње и омаловажавања.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here