Mesto za reklamu

08.04.2019.

Војни синдикат Србије поднео је кривичну пријаву против министра Александра Вулина због угрожавања територијалне целине и издаје земље, и затражио његову смену са министарске функције и хапшење.

У саопштењу, тај синдикат позвао је државне институције да реагују, а Скупштину Србије да преиспита одговорност члана Владе Србије и да о томе обавести јавност, поводом његове изјаве о разграничењу Србије и Косова.

Према наводима Војног синдиката Србије, ресорни минитар ставовима које је изнео у интервјуу објављеном у данашњем издању Вечерњих новости “шири страх” и “прекраја вековне границе српске државе”.

“Вулин је починио и кривично дело Угрожавање територијалне целине где се у члану 367 децидирано каже ’ко силом или на други противуставан начин покуша да отцепи део територије или део те територије припоји другој држави казниће се затвором од три до 15 година’”, навео је Војни синдикат.

По оцени тог синдиката Вулинова одговорност још је већа јер је “официјелни министар одбране и његов интервју у коме се као де факто признаје постојање Велике Албаније на вековном српском тлу јесте више него црвени аларм” да реагује републички јавни тужилац, ВБА ухапси Вулина, а да се Влада и председник “одрекну оваквог сарадника”.

Кривичну пријаву најавио и Обрадовић

Кривичну пријаву против Вулина је из истих разлога најавио и лидер Двери и председавајући Савезу за Србију Бошко Обрадовић.

“Ако министар Вулин не зна где су границе државе Србије нека понавља часове географије, јер је можда и то пропустио, као што је пропустио да служи војску, и нека прочита Устав Републике Србије, који је дужан да брани као министар ове земље”, навео је Обрадовић.

Министар одбране Александар Вулин изјавио је да се залаже за разграничење са Албанцима и то, како је навео, што пре.

“Када утврдимо где је линија, моћи ћемо и да је бранимо”, рекао је Вулин за Вечерње новости.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here