Mesto za reklamu

02.07.2020.

Коалиција „За краљевину Србију“ (ПОКС) није прешла цензус од три одсто ни после поновљених избора за Скупштину Србије. Како је саопштено, тој коалицији је недостајало неколико хиљада гласова да пређе цензус.

ПОКС сматра да би изборни резултат био сигурно бољи и довољан за прелазак цензуса да је поновљене изборе РИК заказао у недељу, а не радним даном и у моменту када поново расте број заражених вирусом корона, што је, сматрају, изазвало малу излазност.

„На поновљеним изборима побољшали смо изборни резултат и били трећи по броју гласова, али ипак недовољно да пређемо изборни цензус. Учврстили смо своју четврту позицију на политичкој сцени, после само три године деловања и то сматрамо великим успехом“, саопштио је председник ПОКС-а Жика Гојковић.

Додао је да је важно и то што су успели да отворе битну тему у српском друштву, а која је била забрањена 75 година — да ли Србија треба да буде република или да се обнови монархија.

Коалицију „За краљевину Србију“ чине ПОКС, Монархистички фронт принца Владимира Карађорђевића и Српски покрет монархиста.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here