Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

У крипти Храма Светог Саве у Београду служен је помен убијеном Оливеру Ивановићу, који је почео тачно у 8.15, симболично у време када је пре две године у Косовској Митровици убијен лидер Грађанске иницијативе “Слобода, демократија, правда”.

На данашњи дан пре две године у Косовској Митровици је убијен Оливер Ивановић.

Помену, који је служио викар патријарха Иринеја, епископ Стефан, присуствовали су супруга Оливера Ивановића, Милена, са сином, као и премијерка Србије Ана Брнабић.

Премијерка Ана Брнабић је, пред помен Оливеру Ивановићу, рекла за РТС да је њена основна порука да Београд никада неће стати у истрази док не открије ко су стварни налогодавци убиства.

Пошту убијеном Ивановићу одали су чланови породице, пријатељи, али и велики број грађана.

У име породице, епископ Стефан захвалио је свима који су дошли да одају пошту Оливеру Ивановићу, уз поруку да служење данашњег помена показује “да не заборављамо наше људе и да их никада нећемо заборавити”.

Помену су присуствовали и министри Небојша Стефановић, Бранко Ружић, Ненад Поповић, Зоран Ђорђевић, Расим Љајић, Младен Шарчевић, Горан Кнежевић, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, заменик директора те канцеларије Петар Петковић и државни секретар у МСП Вељко Одаловић.

Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године,испред седишта његове странке у Косовској Митровици.

Сахрањен је 18. јануара у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

До сада извршитељи и налогодавци овог убиства нису откривени.

Двогодишњи помен убијеном лидеру Грађанске иницијативе СДП Оливеру Ивановићу биће одржан и у Косовској Митровици у 10 сати на месту његовог убиства, испред просторија његове странке.

Председница Владе Србије Ана Брнабић је, пред почетак помена рекла да Београд истрагу води сам без подршке привремених институција у Приштини и међународних чинилаца на КиМ, пре свега ЕУЛЕКС-а.

“Ми смо, председник и ја, више пута разговарали у са УНМНИК-ом и ЕУЛЕКС-ом. Немамо нарочиту подршку, али ми водимо нашу истрагу”, рекла је Брнабић за РТС.

Упитана да ли има било какве информације докле се стигло са истрагом српских органа, она је рекла да има одређена сазнања, али да о томе не може да говори, јер је ситуација на КиМ таква да поново ни заштићени сведоци Специјалног суда нису заштићени и да се њихова убиства не могу спречити.

“Не могу у овом тренутку ни о чему да причам на ту теми, зато што било шта што кажемо може да угрози и људе и истрагу, коју водимо везаних руку од стране привремених косовских органа“ – изјавила је премијерка Брнабић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here