Mesto za reklamu

08 11. 2021.

Један од лидера владајућег Демократског фронта Андрија Мандић саоштио је, након састанка парламентарне већине да је договорено да до петка добију одговор остатка парламентарне већине да ли желе да учествују у преговорима о формирању нове Владе.

Састанак парламентарне већине одржан је на иницијативу ДФ-а, а Мандић је поручио да “што се тиче ДФ-а модел реконструкције Владе је мртав, а постојеће стање неодрживо”.

Мандић је, новинарима након састанка у Скупштини Црне Горе, казао да су “остале још опције избор нове Владе и да је ДФ изнио жељу да буде избор нове Владе”. Такође је саопштио да од колега из парламентарне већине “од оних који су расположени тражимо да у року од мјесец постигнемо договор око новог премијера и састава Владе”.

Марко Милачић из Праве Црне Горе казао је, након састанка парламентарне већине, да “треба до петка да се изјасне” и додао да је његов став да треба сви да се врате дијалогу.

“Мој став је да сви треба да се вратимо дијалогу, да компромис нема алтернативе, да смо се предуго борили у три претходне деценије да би скрајнули компромис. Ми смо, уз Демократе, од старта за реконструкцију.Ништа није вриједно да се тај модел не настави “, рекао је Милачић.

Он је оцијенио да је реконструкција добар сценарио, а да би формирање нове Владе био сценарио који би увео земљу у дестабилизацију.

Представници Демократске Црне Горе након састанка парламентарне већине нису давали изјаве, већ су се накнадно огласили саопштењем.

Посланик Демократа Момо Копривица саопштио је да је “Демократска Црна Гора саопштила јасан став да они који су одбили реконструкцију, као компромисно и избалансирано рјешење, требају да предложе алтернативни модел рјешења”.

Састанку у Скупштини присуствовали су представници свих политичких партија које чине парламентарну већину.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here