Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

У разговору са делегацијом Кфора председник општине Грачаница Срђан Поповић изразио је забринутост због ситутације која се последњих дана дешава на северу Косова и напоменуо да се та узнемиреност рефлектује и на становништво јужно од Ибра.

Током састанка са делегацијом Кфора, предвођеном италијанским пуковником Николом Перонеом, било је речи о тренутној безбедносној ситуацији, а посебно о безбедносној ситуацији у општини Грачаница.

“Тренутна безбедносна ситуација у општини Грачаница је стабилна, али с обзиром на последња дешавања као и пљачке које су се дешавале у нашем региону тражимо од Кфора појачане активности на терену како би се сличне ситуације предупредиле. Ми као локална самоуправа са нашег аспекта деловања одговорно и озбиљно приступамо очувању безбедности и то исто очекујем од свих органа, посебно од Кфора и полиције”, истакао је Поповић.

Такође, Поповић је италијанског пуковника Перонеа и представнике Кфора позвао на састанак који ће данас у подне одржати са представницима локалних савета.

На састанку ће, како је навео Поповић, локални савети поднети извештаје о безбедносној ситуацији у местима које заступају, те да ће се након тога направити један свеобухватни извештај о безбедносној ситуацији у општини Грачаница.

Италијански пуковник се захвалио на позиву и истакао да ће се представници Кфора одазвати.

Пероне и Поповић су се сложили да је у циљу очувања безбедности неопходно да мештани активно сарађују са безбедносним органима и пријаве све радње и кретања која им се учине сумњивим.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here