Mesto za reklamu
  1. 04. 2019.

Новак није успео да тријумфује у мечу четвртфинала на турниру „Ролеx Монте-Царло Мастерс“ и приближи се на два корака од освајања треће титуле у Монаку.

У другом четвртфиналном дуелу дана на централном терену у Монте Карлу Новак је поражен од Данила Медведева (10) резултатом 3:6, 6:4, 2:6. Ово је прва победа руског тенисера над Србином после њихова три међусобна сусрета.

Сусрет је трајао два сата и 20 минута, а обележио га је велики број грешака нашег тенисера, чак 47.

Новак није најбоље ушао у меч. Током првог периода игре који је трајао 39 минута претрпео је два брејка, у првом и последњем гему, и са свега три директна поена и чак 21 грешком (Медведев свега шест) морао је да се помири са губитком уводног сета.

У прва два гема другог сета одиграна су 22 поена, а Новак је спасио једну брејк лопту. После једног сата на терену, Новак у трећем гему коначно стиже до брејк лопти, користи трећу и долази до вођства од 2:1. Испоставило се да је овај брејк одлучио други сет који је двоструком шампиону припао резултатом 6:4 после 57 минута.

Медведев је у четвртом гему одлучујућег сета искористио нови пад у Новаковој игри, направио брејк, повео са 3:1 и преузео иницијативу. Још једним брејком у шестом гему руски играч је дошао до великих 5:1. Новак је у следећем гему успео да врати један брејк, али то није било довољно да се потпуно врати и преокрене.

Статистика: ас поени (4-3), двоструке сервис грешке (3-2), директни поени (23-25), неизнуђене грешке (21-47), број освојених поена (80-93).

Медведев ће у полуфиналу турниру у суботу играти против тренутно 48. играча АТП листе, Душана Лајовића.

Најбољи тенисер света ће се на терен вратити на Мастерсу у Мадриду (5. – 12. мај), где је до сада освојио две титуле, 2011. и 2016. године. Прошле сезоне је такмичење завршио у другом колу поразом од Кајла Едмунда резултатом 1:2.

„Српска стварност“ / новакђоковић.цом /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here