Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Најбољи тенисер света није успео да тријумфује у свом четвртом овонедељном мечу у Синсинатију и дође на корак од освајања друге титуле на седмом Мастерсу у сезони.

Новака је у полуфиналу после једног часа и 42 минута игре зауставио Рус Данил Медведев (9), наневши му пораз резултатом 1:2, по сетовима 6:3, 3:6, 3:6.

С обзиром да је бранио титулу из 2018. године, Новак ће на новој АТП листи изгубити 640 поена.

Српски тенисер је једину брејк шансу у првом сету искористио у шестом гему и стекао предност која му је после 34 минута донела вођство од 1:0 у сетовима. Са друге стране, Медведеву није пружио ниједну прилику да му угрози сервис. Током првог периода игре српски тенисер је начинио свега три неизнуђене грешке, наспрам једанаест противника.

У другом сету се догодио исти сценарио са обрнутим улогама. Сада је Медведев био тај који је искористио једину брејк лопту, у осмом гему, и са идентичних 6:3 меч увео у одлучујући сет.

Рус је трећи сет одиграо изузетно агресивно, ризиковао, сервирао снажно и први и други сервис. Оваква игра донела му је брејк у трећем гему, потом и у последњем, за велику победу после преокрета.

Статистика: ас поени (6-16), двоструке сервис грешке (1-4), директни поени (26-37), неизнуђене грешке (16-21), број освојених поена (75-75).

“Мислим да сам играо веома добар меч. У гемовима у којима сам губио сервис, као оном на 1:1 у трећем сету, требало је да одиграм боље. Медведев је играо невероватно од 4:3 у другом сету и нисам могао много да учиним. Види се да дефинитивно има много самопоуздања”, рекао је Ђоковић после меча.

Упркос поразу, српски тенисер рекао је и да је у полуфиналном мечу видео много позитивних ствари.

“Изгубио сам меч, али нисам много тога погрешšног урадио. Изгубио сам од одличног играча и сада идем у Њујорк да се добро спремим за Ју-Ес Опен”, закључио је Ђоковић.

Следећи турнир у календару првог тенисера света је Отворено првенство САД (26. август – 8. септембар).

Новак на УС Опену брани титулу, а у прошлогодишњем финалу је био бољи од Аргентинца Хуана Мартина дел Потра резултатом 6:3, 7:6, 6:3, чиме је дошао до трећег трофеја у Њујорку.

«Српска стварност»

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here