Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

Новак није успео да дође до треће победе на АТП турниру у Бечу и настави пут ка другој титули на „Ерсте Банк Опен“-у. Најбољег тенисера света је у четвртфиналу зауставио Италијан Лоренцо Сонего (АТП #42) резултатом 2:6, 1:6 после једног часа и осам минута. На конференцији за медије Ђоковић је објаснио да разлози за пораз лежи и у тужном дану у коме смо изгубили великог борца за православље – Митрополита Амфилохија. 

Новак Ђоковић током целог меча није успео да пружи препознатљиву игру. Мотивисани Италијан је то искористио, показао изузетан тенис, пет пута одузео сервис Новаку и дошао до највеће победе у каријери.

Од самог старта, Сонего је наговестио да Новак неће имати лак посао. Италијан је на самом почетку сусрета направио два брејка, која је потом потврдио и стекао велику предност. Након 36 минута тениса, први сет приведен је крају резултатом 6:2.

Очекивао се одговор Ђоковића на старту другог сета, али до тога није дошло.

Други сет почео је као и први, брејком Сонега, који је повео са 2:0. Новак је смањио у наредном гему, али је до краја другог сета, а уједно и меча, направио још два брејка и уписао највећу победу у својој каријери.

Италијан Сонего пласирао се у полуфинале, где се састаје са бољим из дуела Димитров – Еванс.

После меча, на конференцији за медије, Новак Ђоковић је своју игру довео у везу са тужним даном за православље у коме смо изгубили Митрополита Амфилохија:

“Ово је јако тужан дан. Поштовани Амфилохије био је велики борац за православље и неко ко је служио као звезда водиља за српски православни народ и Српску православну цркву у Црној Гори. Имао сам част и радост да га упознам, проведем неко време близу њега и осетим његову предивну енергију. Иако физички више није жив, сигуран сам да ће његов дух бити присутан дуги низ година”, изјавио је Новак након меча.

Најбољи светски тенисер изјавио је да је смрт Амфилохија утицала на њега, али да је главни разлог пораза жеља за игром.

“Да будем искрен, није ми се играло. Тужна вест јесте утицала, али није у толикој мери да због тога баш и не могу да играм. Генерално ми се једноставно није играло. Одрадио сам оно што сам хтео да одрадим и због чега сам дошао. Био је ово јако чудан дан”, додао је српски тенисер.

Новак је испунио примарни циљ у Бечу, математички је осигурао прво место на АТП листи до краја године.

“Настављам даље, окрећем нову страницу. Сада ћу мало бити са породицом, враћам се у Србију и радујем се томе. Потом ћу се добро спремити за Лондон и покушаћу тамо да завршим снажно и на најбољи могући начин”, закључио је Новак.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here