Mesto za reklamu

24.08.2020.

Управа полиције Црне Горе саопштила је да су током јучерашњег дана законито и у складу са овлашћењима предузели низ активности из своје надлежности. “Регистрована су кривична дела извршена кршењем мера Министарства здравља о спречавању ширења корона вируса окупљањима већег броја грађана, непоштовањем физичке дистанце и неношењем заштитних маски. Организатори окупљања угрожавали су здравље грађана, нарушавали јавни ред и мир и угрожавали безбедно одвијање саобраћаја”, наводе из полиције Црне Горе.

Грађани су, како је саопштено из полиције, возилима и иконографијом онемогућавали несметано одвијање саобраћаја.

Прекршајно је санкционисано 67 особа док су против 11 особа поднете кривичне пријаве.

Кривичне пријаве су поднете против пет свештених лица Српске православне цркве у Црној Гори. Из полиције су констатовали да “и поред бројих упозорења свештена лица поново чине кривична дела и прекршаје и не поштују законом утврђене прописе.”

Кривична пријава је поднета и против лидера коалиције „За будућност Црне Горе“ Здравка Кривокапића, “због постојања основане сумње да је извршио кривично дело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести.”

“Кривокапић је од Златице предводио око 1.200 грађана којом приликом се нису поштовале мере о сузбијању корона вируса на који начин је угрозио здравље већег броја грађана”, саопштено је из полиције.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here