Mesto za reklamu
  1. 12. 2018.

Након велике премијере у Београду у среду, 5. децембра (Комбанк дворана, Сава центар и Цинеплеxx Ушће), филмско-историјски спектакл „Краљ Петар Први“ Петра Ристовског током децембра ће бити приказан у свим већим градовима у Србији.

Већ 6. децембра филм ће бити приказан пред новосадском публиком, а 7. децебра и публика у Нишу ће имати прилику да погледа филм. Екипа филма ће се затим поклонити публици у Крагујевцу (8. децембар), док ће 9. децембра филм бити приказан у Крушевцу, Врњачкој бањи и Краљеву.

У Горњем Милановцу и Чачку филм „Краљ Петра Први“ биће приказан 10. децембра, а следећег дана стиже у биоскопе у Смедереву и Пожаревцу.  У Ужицу и  на Златибору публика ће имати прилике да види филм од 13. децембра, у Пироту од 14., а у Лазаревцу ће премијера бити одржана 15. децембра. У Врбасу је премијера филма „Краљ Петар Први“ заказакана за 17. децембар.

Филм о подвизима српске војске у Првом светском рату које је предводио омиљени српски краљ Петар Први Карађорђевић сниман је према мотивима романа „Чарапе краља Петра“ Милована Витезовића. Филмска екипа, коју је чинило преко 100 глумаца и 7000 статиста, снимала је више од шест месеци, са укупно 110 снимајућих дана, од 17. марта, на многим аутентичним локацијама и објектима по читавој Србији, на Старој планини, Књажевцу, Ваљеву,  Крупњу, Соко граду, Београду, Сомбору, Панчеву, Космају, Сремским Карловцима, и на Крфу.

Глумачку екипу, поред једног од наших најбољих глумаца, Лазара Ристовског, кога ћемо гледати у главној улози краља Петра Првог, чине и млади Милан Колак у лику добровољца Маринка Спасојевића, главну женску улогу тумачи Даница Ристовски у лику Макрене Спасојевић, Александар Вучковић тумачи лик младог регента Александра, дечак Иван Вујић игра Момчила Гаврића, најмлађег официра у Првом светском рату, популарни Радован Раша Вујовић сељака Животу, млади Марко Тодоровић игра принца Ђорђа, а улоге у филму још тумаче и Бранко Јеринић, Павле Јеринић, Светозар Цветковић, Горан Шушљик, Тихомир Арсић, Слободан Ћустић, Танасије Узуновић, Марко Баћовић, Небојша Кундачина и многи други.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here