Mesto za reklamu
  1. 06. 2021.

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић у жустрој расправи са посланицима Демократског фронта казао је да је Скупштина место у коме живи неморал и политичко лицемерје. На то су посланици бурно реаговали и дошло је расправе.

На почетку расправе у Скупштини о смени министра правде Владимира Лепосавића, због ставова о Сребреници које је изнео, Кривокапић је свој предлог за разрешење почео да образлаже речима „никад у животу нисам могао да сањам да ће мој избор бити доведен у ову ситуацију и бирао бих неког као што је Момо Копривица, рекао је црногорски премијер Здравко Кривокапић о свом захтеву за разрешење министра Лепосавића у Скупштини Црне Горе, где се расправља о захтеву за смену министра.

„Једино што данас нико није рекао је ’куку нама‘. Ми у овом тренутку се бавимо темама које су далеко од тема које брину друге државе. Након избора је потписан споразум који је иритирао многе елементе који нису желели експертску Владу. Ако је нешто било добро, то је експертска Влада јер брине о грађанима. Нико од нас нема ни лични партијски интерес и то треба да буде јасно. Позивате на дијалог а читаво време уцењујете. За све оно што не могу да дам као одговор имате премијерски сат. Овде се толико лажи чује да се поставља питање шта је то политика. То није култура трговине и онога што радите. Да причате мени о моралу, овде је присутан неморал, политичко лицемерје“ –  рекао је Кривокапић, а то је изазвало расправу посланика са њим.

Посланик и један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић поручио је Кривокапићу да какав год био исход сутрашњег гласања о разрешењу министра Владимира Лепосавића, он више неће бити премијер.

„Ако сутра будете са ДПС-ом сменили Лепосавића нисте премијер, а ако га не будете сменили нисте више премијер“, рекао је Кнежевић, пренео је ИН4С.

Током расправе реаговао је председник Скупштине Алекса Бечић што је довело до још жустрије реакције посланика.

„Немој ми дизати глас Бечићу, нисам ти ја члан демократа“, рекао је Славен Радуновић.

Кад је, након упозорења Бечића, Кривокапић наставио излагање укзао је да политику треба да воде најплеменитији и најчеститији како би систем вредности достигао меру коју заслужује.

„Нико од нас није дат да буде посланик или премијер, али ја сам стао на чело листе да бих показао вољу да се Црна Гора промени. После победе, ви нисте били ни присутни а данас приговарате о споразуму који је потписан и који су лидери ваше коалиције потврдили. Ако тај споразум не важи, има много путева, бирајте онај који је најбољи и који народ очекује“, поручио је премијер Црне Горе.

Рекао је да ова Влада има јасну визију о којој не може да прича због тога што остварене резултате не може да покаже „јер јој није отворен ниједан канал“.

„Дошли смо да будемо жртва, али никако да се односите према нама на овај начин као да нешто лоше радимо. Све може бити боље, али не на начин на који ви желите. Желите да нас претворите у кавез из којег не можемо да изађемо, ако неки министар не дође на одбор онда је то јер ради посао за Црну Гору“, рекао је премијер.

Премијер је после завршне речи изашао из сале.

Миодраг Лекић назвао је премијера политичким пајацем и поручио да више нема његову подршку.

Радуновић је поручио да се нада „да ће ово бити крај ове Владе“, пренео је Дан.

Скупштина Црне Горе, без присуства посланика опозиционе ДПС Мила Ђукановића, завршила је расправу о захтеву премијера Кривокапића за разрешење министра правде Владимира Лепосавића због наводног негирања геноцида у Сребреници.

Гласање о овом захтеву, као и о новој резолуцији о забрани негирања геноцида у Сребреници, заказано је за сутра по подне.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here