Mesto za reklamu
  1. 01. 2019.

Директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије Михаило Јовановић данас је пустио у рад ПОС терминале на шалтерима општинских управа у Косовској Митровици, Зубином Потоку, Звечану и Лепосавићу.

Поменути терминали пуштени су у рад у присуству помоћника директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића, председника привремених органа општина Косовска Митровица – Александра Спирића, Зубин Поток – Стевана Вуловића, Звечан – Ивана Тодосијевића и Лепосавић – Зорана Тодића, као и председника Извршног одбора “Банке Поштанска Штедионица” Бојана Кекића.

Увођење ПОС терминала представља прву услугу еУправе која је уведена у јужној српској покрајини са циљем да грађанима олакша плаћање административних такси на шалтерима општина.

На овај начин, “Банка Поштанска Штедионица” постала је још једна партнер банка Канцеларије за ИТ и еУправу у прихватању свих платних картица путем ПОС терминала на шалтерима органа јавне управе.

Јовановић је том приликом истакао да је од данас једна од савремених услуга електронске управе, која је доступна у градовима и општинама широм Србије, омогућена и грађанима Косовске Митровице, Зубиног Потока, Звечана и Лепосавића.

Он је објаснио да све административне таксе могу да се измире на лицу места плаћањем платним картицама, без потребе одласка на шалтере банке или поште.

Према његовим речима, захваљујући електронском плаћању на шалтерима управа, грађанима се штеди време и обезбеђује да на брз и једноставнији начин користе услуге.

Ово је, како је указао, само први корак у намери да све услуге електронске управе које су доступне широм Србије буду омогућене и нашим грађанима на Косову и Метохији, чему ће Канцеларија за ИТ и еУправу посветити посебну пажњу.

Развој еУправе и увођење електронских услуга је пут за успостављање економичне, ефикасне и транспарентне јавне управе, а истовремено представља и најефикаснији начин борбе против корупције и сиве економије.

Том приликом, председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић извршио је плаћање путем ПОС терминала, истакавши да омогућавање ове електронске услуге представља само почетак развоја еУправе у овим општинама.

„Српска стварност“ / србија.гов.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here