Mesto za reklamu
  1. 02. 2022.

У Крагујевцу почела изградња фабрике компаније “Вакер Нојсон”, једне од водећих у свету у производњи грађевинских машина и уређаја. Инвестиције вредне 23 милиона евра. Церемонији обележавања почетка радова присуствовао је и председник Србије Александар Вучић који је поручио да ће Србија увек бити отворена за стране инвеститоре.

Председник Србије Александар Вучић поручио је да ће Србија увек бити отворена за стране инвеститоре, попут немачке компаније Вакер Нојсон, која је почела изградњу нове фабрике за производњу делова за грађевинске машине, за шта је од државе добила субвенцију од скоро 1,6 милиона евра.

Вучић је истакао да је за Србију важно да има што више компанија попут те, јер су они извозници и доприносе привредном расту земље.

Имам право на оптимизам кад компаније попут “Вакер Нојсона” препознају радни оптимизам нашег народа, рекао је Вучић и додао да ће компанија, која има 600 радника у Крагујевцу, запослити њих још више од 200, чиме се доприноси развоју града, Шумадије и целе Србије.

“Вакер Нојсон” у Крагујевцу послује од од 2007. године и запошљава више од 650 радника који производе кључне компоненте за грађевинске машине, односно заварене конструкције.

Компанија је почела изградњу нове фабрике и најављује да ће у њој организовати модернију производњу, нова радна места и нове пројекте.

Седиште групе “Вакер Нојсон” је у Минхену, а компанија се бави производњом грађевинских машина и машинске опреме неопходне грађевинској индустрији.

Група “Вакер Нојсон” производи робне марке “Wacker Neuson”, “Krammer” и “Weideman”.

Компанија има 50 производних и развојних центара у Немачкој, Аустрији, Сједињеним америчким државама, Србији и Кини и запошљава више од 5.500 радника.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here