Mesto za reklamu
  1. 09. 2021.

Свечана литургија на којој ће бити устоличен митрополит црногорско-приморски Јоаникије почела је, према најави патријарха српског г. Порфирија и Митрополије Црногорско Приморске СПЦ, у цетињском манастиру. Од раног јутра на Цетињу је било напето – а демонстранти су бацали каменице на полицију, која је испалила сузавац. Виновник нереда, бивши директор полиције ЦГ, а сада саветник председника ЦГ Веселин Вељовић, који је и физички напао полицију, је ухапшен.

Како је јавила Агенција Танјуг, патријарх српски Порфирије и митрополит Јоаникије ушли су јутрос у Цетињски манастир. Патријарх Порфирије и митрополит Јоаникије на Цетиње су стигли хеликоптером.

У Цетињском манастиру почео је чин устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија, пренео је Танјуг.

Пре митрополита Јоаникија на Цетињу је устоличено четрдесет црногорско-приморских митрополита Српске православне цркве. За разлику од ранијих, на устоличењу данас неће бити народног збора, али ни политичара.

Више од 1.800 полицајаца данас обезбеђује догађај у Цетињу.

Предсједник Владе Црне Горе Здарвко Кривокапић истакао је да је напад на полицију напад на државу и све што се дешавало јуче и данас на Цетињу је покушај терористичких акција.

“Потпуно је јасно да су налогодавци и организатори највише руководство ДПС-а у сарадњи са организованим криминалним групама којима ће држава стати на пут”, написао је Кривокапић на Твитеру.

Саветник председника Црне Горе Веселин Вељовић, који је предводио нереде и који је напао полицију, приведен је је у полицијски ауто на Цетињу, јавили су репортери Вијести.

Потпредседник Владе Дритан Абазовић рекао је кратко Вијестима да је Вељовић ухапшен.

Абазовић је раније током јутра на Твитеру објавио видео-снимак напада на полицију и написао да је тај напад започео Вељовић.

Веселин Вељовић био је директор Управе полиције до децембра 2020. године.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here