Mesto za reklamu
  1. 06. 2019.

Председник Бошњачког националног вијећа Есад Џуџо поднео је неопозиву оставку на место већника у том органу. На седници БНВ-а уместо Есада Џуџа изабрана је Јасмина Цурић, блиска сарадница Сулејмана Угљанина.

Јасмина Цурић је дипломирала на Пољопривредном факултету и већница је листе “Самоопредељење” др Сулејмана Угљанина.

Раније је медијима достављена оставка Есада Џуџа, али у Бошњачком националном вијећу тврде да није поднета по процедури, већ да је Џуџо разрешен свих дужности.

Џуџо је у писаној форми оставку доставио представницима листа “Самоопредељење” и “Вакат је” – Сулејману Угљанину и Саиту Качапору.

Након превирања у Бошњачком националном вијећу насталих протекле недеље када је Есад Џуџо, председник тог већа, одбио да потпише иницијативу за успостављање “специјалног статуса Санџака” – СДА и листа “Самоопредељење” Сулејмана Угљанина траже Џуџову смену.

Иницијативу о специјалном статусу Санџака упућену руководству Србије и Црне Горе Сулејман Угљанин је на конференцији за новинаре протекле седмице представио као једино решење за Бошњаке.

Џуџо је рекао да за потписивање иницијативе није имао сагласност већника листе “Вакат је” (блиских Расиму Љајићу) и листе Муамера Зукорлића.

Седници Бошњачког националог вијећа присуствовалло је 18 од 35 већника листа “Самоопредељење” др Сулејмана Угљанина, “Вакат је” (блиских Расиму Љајићу) и листе Муамера Зукорлића.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here