Mesto za reklamu
  1. 01. 2019.

Председник Републике Србије Александар Вучић наставио је учешће на Светском економском форуму у Давосу састанцима са председником Европске банке за обнову и развој Сумом Чакрабартијем и потпредседником компаније Ал Дахра из Уједињених Арапских Емирата Хадимом Ал Дареием.

Председник Александар Вучић имао је данас велики број билатералних састанака са представницима светске политичке и бизнис заједнице, укључујући и нове потенцијалне партнере наше земље и то је била прилика, како је новинарима пренео председник, да се чује доста тога о Србији, њеним изазовима и плановима.

“Мислим да је за нас важно да смо остварили много контаката”, рекао је Александар Вучић и додао да је, поред осталих, имао добар разговор са Анегрет Крамп Каренбауер, партијском наследницом Ангеле Меркел, од које је затражио даљу подршку Немачке Србији.

У разговору са председником ЕБРД Чакрабартијем председник Вучић је изразио задовољство досадашњом сарадњом, као и плановима за будућу сарадњу са овом финансијском институцијом, која подразумева кредитирање конкретних пројеката попут аутопута Ниш – Мердаре, јачање инфраструктуре за наводњавање, као и набавку електричних возова за регионални саобраћај. Чакрабарти је нагласио да ЕБРД пружа подршку јавно приватним партнерствима и концесијама у Србији, о чему сведочи и финансирање концесије за Аеродром Никола Тесла.

Председник Вучић разговарао је и са потпредседником компаније Ал Дахра  Ал Дареием о активностима те компаније након преузимања ПКБ, изразивши задовољство како будућим плановима, тако и могућностима за даљу сарадњу рекавши Ал Дареију да очекује да, у годинама пред нама, ПКБ постиже све боље и боље резултате, на понос Београда и Србије.

„Српска стварност“ / председник.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here