Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је данас град Лесковац и обишао стадион Дубочица, где је планирана изградња новог градског стадиона, као и радове на обнови зграде Опште болнице.

Председник Вучић рекао је приликом обиласка стадиона „Дубочица“ да ће радови на изградњи шест стадиона, у Суботици, Зајечару, Лозници, Kраљеву, Врању и Лесковцу почети најкасније у априлу.

“За годину и нешто дана, овде ће људи моћи да виде фантастичан објекат”, рекао је председник Вучић и истакао да ће добар стадион много значити грађанима у том делу Србије.

До краја септембра биће завршен Пројекат за грађевинску дозволу, након чега следи техничка контрола пројекта.

“Сви градски стадиони биће капацитета око 8200 седишта и пројектују се тако да испуњавају услове које прописује УЕФА. Време за реализацију пројекта је до 20 месеци“, рекао је председник и додао да ће бити уложено око 20 милиона евра по стадиону.

Председник је истакао да ће сви стадиони бити изграђени по међународним стандардима, покривени, са најмодернијим рефлекторима и да ће на њима моћи да игра репрезентација.

“Данас имамо више новца него раније. Дајемо свуда, морамо да развијамо земљу, да запошљавамо грађевинске компаније, да подижемо раст да бисмо могли да подижемо и плате и пензије. Оваквим пројектима развијамо фудбалску инфраструктуру, подижемо фудбалске центре, развијамо спортски дух код наше деце“, истакао је председник Вучић.

Вучић је навео и да је 11 стадиона у супер лиги реновирано и да се ствари у фудбалу мењају.

“Имали смо пуно успеха у фудбалу, играли смо светско првенство, нисмо имали снаге да победимо Швајцарску, али следећи пут хоћемо. Један тим игра Лигу шампиона, други Лигу Европе, Војводина је значајно јача, Ниш је јак, Чукарички је јак, Лучани, Напредак све снажнији…”, рекао је он.

Председник Вучић обишао је данас и радове на обнови Опште болнице у Лесковцу.

“У току су и радови на обнови Опште болнице у коју ћемо уложити 1,2 милијарде динара у две фазе, а завршени су радови на обнови Инфективне клинике и то су показатељи како земља напредује и развија се. Треба да покушамо да људе задржимо у местима у којима су рођени ако им понудимо услове за живот као у великим градовима, и драматичним поправљањем животног стандарда”, нагласио је председник Вучић.

Председник Вучић је најавио да ће медицинским радницима већ од новембарске плате бити увећана зарада и да ће медицински техничари имати највеће повећање, највероватније од 15 одсто.

“Ове године од новембра иду већа примања за људе у јавном сектору, за здравствене раднике. У Србији имамо 57.000 медицинских техничара, а заједно са око 1.000 техничара у социјалном сектору, то је око 58.000 и верујем да ћемо им повећати плате за 15 одсто”.

Председник Вучић је нагласио да је то значајано повећање животног стандарда, с обзиром да је инфлација годишње до два одсто. Kако је рекао, нешто ниже повећање, али исто веома значајно, ће имати и лекари.

Председник је најавио и да ће сви пензионери у Србији добити до краја године једнократну помоћ од 5.000 динара, као и повећање пензија од децембра или јануара. “Волео бих увек да можемо више да помогнемо најсиромашније пензионере”, рекао је председник Вучић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here