Mesto za reklamu

14.05.2019.

Председник Републике Србије  Александар Вучић и председник корпорације NCR  Мајкл Хејфорд положили су данас, на Новом Београду, камен темељац за изградњу најсавременијег технолошког кампуса ове америчке компаније.

Председник Вучић је рекао да ова инвестиција показује да односи између Србије и САД могу да буду неупоредиво бољи и да можемо да направимо услове за другачију и бољу будућност.”Са NCR кампусом и нашим људима, са нашом памећу која ради на новим технологијама, ми распоређујемо равномерно будућност, узимамо онај њен део који нама припада. Учествујемо у њеној изградњи и избегавамо најгори сценарио за сваку државу – да заостанемо у будућности и да самим тим из ње будемо избачени”, истакао је председник Вучић и додао да је Република Србија подржала овај пројекат са 14 милиона евра.

“Ми смо мали да бисмо мењали будућност САД, али сам уверен да можемо, у складу са нашом величином, да допринесемо да САД буду за нијансу још успешније”, навео је председник Вучић.

“Што више оваквих места отворимо и што више развијамо своју памет и употребљавамо за решавање конкретних ситуација и изазова, то ће нам и будућност бити ближа ономе што Мичио Каку, творац чувене књиге Физика будућности, зове бајком и местом на којем је све могуће”, истакао је председник Србије и поручио да је NCR компанија  која нам показује да је могуће оно што нам се дуго чинилио недостижно и учи нас да смо способни за велика дела , да нема циљева и задатака који се не могу остварити.

“То је пут којим је Србија дефинитивно кренула и са којег више нећемо скретати”, нагласио је председник Вучић и додао да је Србија први пут уврштена на листу светских дестинација за софтвере, научне иновације и технологије.

Председник и извршни директор компаније NCR Мајкл Хејфорд рекао је да та компанија улаже у Србију због добре инвестиционе климе, али и одличних радника  који су енергични, посвећени и имају одличну радну етику.

“Мислим да ће то бити најлепша зграда коју имамо у свету. Биће одлично место за рад, али нас, као компанију, не чине наше зграде, већ људи”, истакао је Мајкл  Хејфорд.

Амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији Кајл Скот рекао је да јеNCR у Србију дошао због високо школоване и технички оспособљене радне снаге која говори стране језике, предвидљивости кретања тржишта, све боље инфраструктуре и подршке Владе Србије.

“Што Србија буде више радила на јачању тих кључних елемената, све више америчких компанија ће следити пример компаније NCR “, истакао је амбасадор Скот и навео да је нови кампус  блистав симбол сарадње две земље и привреде, али и полазна основа за младе да напредују и воде земљу у будуће дигиталне трансформације.

Догађају је присуствовала и Ана Брнабоћ, председница Владе Србије.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here