Mesto za reklamu
  1. 07. 2019.

У срдачном и отвореном разговору било је речи о темама које су од значаја за државу Србију и Српску православну цркву. Председник Вучић је информисао Његову светост о актуелној политичкој ситуацији и изазовима са којима се Србија сусреће. Двојица саговорника сагласни су да је у тешким временима јединство од кључног значаја за опстанак нашег народа на Косову и Метохији.

Његова светост патријарх захвалио је председнику на његовој личној и несебичној посвећености и помоћи коју је држава обезбедила за завршетак радова на Храму Светога Саве на Врачару. Патријарх је информисао председника Вучића о току завршних радова и позвао га да у наредном периоду посети Храм и лично се увери у мајсторство руских и српских мозаичара, као и уметнички домет овог јединственог и највећег мозаика у свету, који ће од краја следеће године бити на понос Београду, Србији и читавом Хришћанству.

Председник Вучић је са задовољством прихватио позив патријарха Иринеја да држава и црква заједно прославе велики јубилеј 800 година аутокефалности Српске православне цркве, као један од најзначајнијих догађаја у историји Србије и српског народа.

Његова светост је посебно похвалио чињеницу да су и Београд и Србија постали велико градилиште, те да се лице наше престонице али и читаве државе из дана у дан мења на боље, а да отварање сваке нове фабрике и повезивање наших градова и села најмодернијим ауто путевима показује да Србија стаје на ноге и да преданост марљивом раду даје праве резултате на корист читавог народа и државе. Двојица саговорника изразили су забринутост због пада наталитета у Србији и сагласили се да треба уложити максималан напор у циљу њеног повећања.

Састанку су присуствовали епископ ремезијански Г. Стефан, старешина Храма Светог Саве, генерални секретар председника Републике Никола Селаковић и лични секретар патријарха Дејан Накић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here