Mesto za reklamu
  1. 01. 2022.

Председник Србије Александар Вучић рекао између осталог да је једна земља ЕУ проследила сазнања о претњама за атентат на њега и да надлежни органи предузимају потребне мере да се то спречи.

Александар Вучић је за ТВ Пинк изјавио да надлежни органи имају све податке, да су расписали потернице и трагају за одређеним особама.

Вучић је рекао да је та земља ЕУ била веома коректна и фер. Они су написали одакле треба да стигне оружје, имају име, рекао је Вучић у интервјуу у вагону воза Штадлерове гарнитуре, који је Србија купила.

Навео је да су стотине милиона евра, па и милијарда, уложене у дестабилизацију Србије, и то су разлози нових напада.

Александар Вучић је оценио да су могући разлози да неко припрема атентат на њега чињеница да је много урађено великим хапшењима против нарко-картела у Србији, али и зато што је многима у интересу дестабилизација Србије.

Нагласио је да је важно да се чува стабилност, да држава настави борбу против нарко картела, да нема заштићених и да су сви једнаки пред законом.

Рекао је и да се ради о оперативним сазнањима, у којима има доста детаља.

Вучић је рекао да је тог 14. јануара морао да ради, као и наредних дана. Међутим, додаје, пошто је превише људи у полицији и БИА сазнало за то и прослеђивали су информације, то је и објављено.

Вучић је казао да је у допису полиције из земље ЕУ видео седам имена, конкретних, и да очигледно имају не само сазнања добијена телефонским путем.

“Ту су увезани људи са именом и презименом из више земаља. Надлежни органи предузимају све мере да се тако нешто спречи. Раде и имају све податке. Та земља ЕУ била је веома коректна и фер, разговарали су са нашима, који се труде и раде, расписали потернице и потраге за одређеним лицима”, додао је Вучић.

Вучић је казао да је у дојави написано и одакле треба да стигне оружје, ко где треба да га покупи.

“Све има име, није празна прича. Да ли је могуће да то не буде истина и не оствари се. Надам се да је могуће”, нагласио је Вучић.

Председник Србије Вучић одговорио је и на низ питња о којима је иначе у јавности више пута говорио.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here