Mesto za reklamu
  1. 01. 2019.

Другог дана боравка у САД председница Владе Републике Србије Ана Брнабић посетила је компанији NCR у Атланти (Џорџија), где ју је дочекао топ менаџмент ове компаније, са којима је договорила проширење сарадње у Србије. Оболаском компаније премијерка Брнабић је завршила официјелну посету САД.

NCR једна је од водећих глобалних технолошка корпорација, која послује и у Србији. Своје пословање у нашој земљи започела је 2011. године са 300 запослених, док данас запошљава више од три хиљаде људи.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић са менаџментом компаније NCR, постигла је договор да у априлу почну радови на изградњи кампуса и да се ради о инвестицији од 90 милиона долара. То ће бити регионални центар ове компаније, који ће се простирати на 30.000 квадратних метара, прецизирала је премијерка.

Иначе, клијенти NCR се налазе од Калифорније до источне границе Русије, због чега је компанија донела одлуку да направи и кампус који би, према очекивањима, требало да буде готов до почетка 2021. године и у коме ће сви запослени бити смештени под једним кровом.

Брнабић је на крају посете изјавила новинарима  да ће НЦР после нове инвестиције запошљавати 4.200 људи, а предвиђено је да се кампус налази на Новом Београду, у Блоку 42. Брнабић је нагласила да компаније попут NCR доприносе трансформацији наше економије. Према њеним речима, за нашу земљу су важни инвеститори који ће улагати у образовање и интелектуалну својину насталу у Србији, односно да се производ прави нашим знањем и извози као комплетан производ, да постоји та додата вредност.

Брнабић је додала да је једна од тема тема разговора са топ менаџментом поменуте компаније била и стратегија Владе Србије. Показали смо да идемо на трансформацију економије засновану на знању и иновацијама, као и нашу пореску политику. Србија од 1. јануара има посебне пореске олакшице уколико компаније улажу у истраживање и развој и иновације и надам се да ће NCR даље да се шири у Србији, а да ће бити и других компанија, истакла је премијерка.

Након састанка са менаџментом, председница Владе Србије је обишла кампус компаније NCR.

„Српска стварност“ / србија.гов.рс /

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here