Mesto za reklamu
  1. 11. 2021.

Један од највећих српских адвоката Милан Вујин преминуо је у 76 години у Београду. Чувени српски бранилац преминуо је од коронавируса. Бранио је многе истакнуте личности, а био је и мета напада

Милан Вујин једно време био је и први човек Адвокатске коморе Србије.

Вујин је домаћој јавности познат као некадашњи адвокат Драгана Џајића, док је Душка Тадића бранио пред Хашким трибуналом.

Током своје каријере као бранилац учествовао је у судским поступцима о привременом одузимању имовине окривљених у привредном криминалу, у процесу против Милорада Улемека Легије, бившег функционера Републике Српске Момчила Мандића, легендарног фудбалера Драгана Џајића,  као и у случају „Децедра“…

Такође, био је и мета напада. 2013. године је нападнут је испред улаза у зграду у Булевару Михаила Пупина 201, где се налазила његова канцеларија. Њега је киселином по лицу попрскао за  непознати младић, чији идентитет полиција никада није открила.

Милан Вујин је био посвећен послу којим се бавио, али је волео и спорт, посебно фудбал. Био је високи функционер Фудбалског клуба „Црвена звезда“. Милан је волео људе. Многима је помагао, а онима који су покретали поступке у циљу заштите народних интереса, услуге је пружао без наплаћивања адвокатске накнаде.

Ми који смо га познавали можемо само да кажемо: Био је велики човек! Волео је изнад свега своју породицу – супругу Вању и синове Предрага и Александра. Волео је све људе, свој српски народ … Успомену на њега сви ћемо носити у срцу заувек.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here