Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Снежне падавине су престале, више нема опасности од формирања новог снежног покривача, али повремно јак ветар ствара снежне наносе што додатно отежава рад путара и чишћење путева, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Снег је престао да пада, а метеоролози РХМЗС кажу да ће данас бити облачно уз постепено смањење облачности и у већини крајева суво. Дуваће кошава, понегде са олујним ударима. Температура ће бити у порасту, јутарња од -3 до 1, највиша од 4 до 11 степени. После два зимска дана, поново почиње буђење пролећа, у Београду 8 степени.

Повремено олујни удари ветра најјачи су на превојима Тимочке и Неготинске крајине, на подручју Великог Градишта, у Подунављу, Јужном Банату и на ширем подручју Београда.

Све влажне деонице се током ноћи и јутра врло лако претворе у лед, због чега АМСС возачима саветује додатну опрезност за време вожње, на већем одстојању и са увек додатно смањеном брзином на мостовима и надвожњацима.

Деонице на којима има снега су Мионица – Брежђе – Дивчибаре – Каона; Власинско Језеро – граница Србија-Бугарска; Јошаничка Бања – Копаоник; граница ПЗП Пожега/Ивањица- Ивањица – Граница ПЗП Ивањица/Нови Пазар (Јавор); Мајдево (језеро Ћелије) – Равни – Јанкова клисура (Ловачка кућа) – Блаце. На тим деоницама је коловоз влажан и снега има до пет центиметара.

Непроходан је путни правац трећег приоритета/Ц категорије одржавања – граница ПЗП Ивањица/Нови Пазар – Одвраћеница – Преко Брдо.

Прилази зимским туристичким центрима су проходни.

На наплатним рампама у Србији нема задржавања. Камиони на теретним прелазима чекају од осам до сат времена. На Батровцима се чека осам сати, а Хоргошу три сата, на Келебији два сата, а на Сремској Рачи сат времена.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here