Mesto za reklamu
  1. 07. 2019.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић изјавио је данас да је распиривање лажних снова о некаквом присаједињењу општина Врањске котлине самопроглашеном Косову исто што и позив на ескалацију мржње и неповерења међу становницима Прешева, Бујановца и Медвеђе.

У саопштењу директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића се каже:

“Хашим Тачи је и данас потврдио да је неодговорност друго име његове политике. Отварање нових кризних жаришта не може помоћи ни Тачију у настојању да се избави из суноврата своје политичке карије, нити грађанима на Косову и Метохији, који желе да живе у миру и сигурности.

У Прешеву, где већински живе Албанци, Бујановцу у коме више од половине становништва чине неалбански народи и Медвеђи, где Албанци живе у симболичном броју, Тачијеви сународници живе у миру и нормалним односима са својим комшијама Србима, као грађани Србије. Тако је било, тако је данас и тако ће бити заувек.

Тачијеве идеје о ширењу такозване велике Албаније на исток део су мрачних и заувек поражених шовинистичких пројеката, и нико, а понајмање Албанци на југу централне Србије, не може имати користи од реанимације идеологија мржње.

Као држављанин Србије, Тачи би требало да зна да је већинска воља народа Србије свих националности, изражена вековима уназад, да је покрајина у којој је и он рођен саставни део Србије и да су сепаратизам и идеја о великој Албанији ствар прошлости”, наводи се у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here