Mesto za reklamu
  1. 09. 2021.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић саопштио је да је Kосовска полиција привела данас у полицијску станицу тројицу Срба који су у Грачаници постављали билборд “Добро дошли у Заједницу српских општина”.

Петковић је у писаној изјави за јавност истакао да су припадници KПС потом скинули билборд, а младиће одвели у полицијску станицу.

Они су након привођења морали да напишу изјаве, а из полиције им је поручено да ће свакога ко лепи билборде оваквог садржаја ухапсити, јер је, како су сами полицајци рекли, “забрањено постављање таквог билборда, јер представља провокацију”.

Тројица младића су затим пуштена на слободу.

Поставља се питање какво је то кривично дело залагати се за формирање Заједнице српских општина, што је обавеза коју је Приштина преузела Бриселским споразумом који је потписала још 2013. године?

По ком основу Приштина хапси људе који се само залажу са поштовање Бриселског споразума и који се залажу за формирање ЗСО, на коју српски народ на Kосову и Метохији чека пуних 3.077 дана, а чије је формирање ратификовала и скупштина такозваног Kосова?

Да ли данашње поступање Kосовске полиције значи да је ЗСО постала забрањена реч на Kосову и Метохији? И хоће ли Приштина хапсити и челнике ЕУ који су такође ставили свој потпис на Бриселски споразум и гарантовали формирање ЗСО?

Без Заједнице српских општина, као темеља процеса нормализације и оквира за остварење преко потребних колективних права српског народа на KиМ, нема будућности дијалога, наводи се у писаној изјави Петковића.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here