Mesto za reklamu

01.11. 2020.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије биће сахрањен данас у крипти Саборног храма у Подгорици, а свету литургију предводи патријарх српски Иринеј. Испред и у Храму је велики број верника и поштовалаца покојног митрополита.

У току је Света литургија, коју предводити патријарх српски Иринеј са више архијереја СПЦ и других помесних цркава, а након тога биће обављено опело и сахрана.

Сахрани ће присуствовати председник Србије Александар Вучић, а долазак је најавио и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

Ковчег са посмртним остацима архиепископа цетињског и митрополита црногорско-приморског Амфилохија допремљен је јуче у Подгорицу и изложен у Саборном храму Христовог васкрсења где је велики број грађана прошао како би одали пошту.

Амфилохије ће према сопственој жељи бити сахрањен у крипти Саборног храма у Подгорици, а гроб у којем ће почивати припремљен је за његовог живота.

На хиљаде људи одало је пошту сенима митрополита Амфилохија, чекајући испред Храма васкрсења Христовог у Подгорици, где је изложено тело преминулог владике.

Митрополиту црногорско-приморском одата је пошта каква није виђена у Подгорици и Црној Гори. Огроман број људи дошао је у Храм васкрсења како би се поклонио свом духовном вођи.

Храм је био мали да прими све вернике, па су хиљаде људи чекале испред цркве.

Претходно су Подгоричани на коленима дочекали земне остатке митрополита, који су превезени са Цетиња.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here