Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Приштина је, након што је онемогућила фудбалере Црвене звезде да играју утакмицу у Звечану, забранила и играчима Рукометног клуба Топличанин из Прокупља да се у Зубином Потоку састане са домаћином Мокром Гором, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Канцеларија за Косово и Метохију је оценила да је реч о очигледној намери да се српски спорт потпуно прогна са Косова и Метохије, а нашим клубовима и тимовима у покрајини да буду домаћини спортских манифестација.

Подсећа да је у Зубином Потоку требало да буде одигран, не ревијални меч, већ утакмица у оквиру редовног такмичења рукометне Супер Б лиге Србије, које је у прошлости било без икаквих проблема организовано на подручју Косова и Метохије.

Приштина по свему судећи намерава да изоловањем Срба на Косову и Метохији изврши притисак и на наш народ у покрајини и на Београд. На овај начин се, међутим, не може изнудити ни политичка кооперативност Срба на терену, као ни попустљивост Београда.

“Апелујемо на представнике међународне заједнице који су, одмах по завршетку парламентарних избора на Косову и Метохији, почели да позивају на наставак дијалога Београда и Приштине, да имају на уму да су баријере и забране за људе и робу у супротности са самим духом дијалога, и да разговора не може бити док год Приштина манифестује насиље”, пише у саопштењу.

Канцеларија за КиМ поручује да ће Србија учинити све да међународне спортске организације буду детаљно информисане о антицивилизацијском и антиспортском деловању Приштине.

Приштина је јуче онемогућила фудбалере Црвене звезде да играју утакмицу у Звечану, подсећа се у саопштењу.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here